Zomervakantie 2028 in België

Bekijk de data en weeknummers van deze schoolvakantie voor het kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs in België.

Zomervakantie 2028

Regio Van Tot Week
Vlaanderen 1-7-2028 31-8-2028 26 t/m 35
Wallonië-Brussel Nog niet bekend

De langste schoolvakantie van het jaar

Zomervakantie 2028

De zomervakantie in België duurt in 2028 net zoals elk jaar van 1 juli tot en met 31 augustus. Het is daarom de langste schoolvakantie van het jaar. Houd er rekening mee dat er vanaf 2022-2023 weer regionale verschillen in België gelden: in Wallonië is de zomervakantie 2 weken korter. Wil je een vakantie plannen buiten het hoogseizoen? Probeer dan ook rekening te houden met het bouwverlof in België!

De historie van deze schoolvakantie gaat lang terug. Al sinds de agrarische tijd sluiten scholen in de zomermaanden hun deuren omdat er in die tijd veel arbeid op het land was te verrichten.

In België duurt de zomervakantie voor studenten aan hogescholen en universiteiten zelfs nog langer dan 8 weken. Het verschilt wel per school en universiteit, maar vaak hoeven zij pas in de loop van september weer te beginnen met hun studie. Ben je student? Informeer dan altijd goed wanneer de vakantie voorbij is en je weer moet beginnen!

Alle schoolvakanties in 2028

Deel via Facebook, Twitter of Email
© belgieschoolvakanties.be / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter