Tech Gadgets die Studeren Leuk en Efficiënt Maken

Het studentenleven kan behoorlijk veeleisend zijn, vooral wanneer je te maken krijgt met lange essays en tal van groepswerken. Gelukkig bestaan er technologische snufjes die het studeren niet alleen efficiënter, maar ook leuker kunnen maken. Deze handige apparaten hebben het eenvoudiger gemaakt om te studeren, waardoor je georganiseerd blijft en volledig gefocust kunt blijven. artikel zullen we ingaan op alles wat je moet weten over parkeren bij Nederlandse vliegvelden. Ook zullen we ingaan op de verschillen die er zijn tijdens de drukke vakantieperiodes en de rustige periodes buiten de vakanties om.


Geplaatst op 13 november 2023

Tech Gadgets die Studeren Leuk en Efficiënt Maken

1. Ruisonderdrukkende koptelefoon

Deze zijn echt handig voor studenten die in een studentenhuis wonen of in een drukke bibliotheek studeren. Want met 100’en studenten die willen blokken in een Gentse bibliotheek bijvoorbeeld is concentratie niet altijd even eenvoudig! Deze gadget is ook een must-have als je werkt vanuit een koffiebar.

Met ruisonderdrukkende koptelefoons kun je je volledig concentreren en alle afleidingen en achtergrondgeluiden buitensluiten. Luister gewoon naar rustige instrumentale muziek of je favoriete nummers om in de zone te komen en je concentratie te verbeteren.

2. Extra lange oplaadkabels

Natuurlijk kun je niet altijd een stopcontact naast je bed in je studentenkamer krijgen of het laatste vrije stopcontact bij je tafel in de bibliotheek bemachtigen. Het laatste wat je wilt, is dat je apparaat tijdens het studeren leeg raakt. Extra lange oplaadkabels zorgen ervoor dat je apparaten altijd opgeladen zijn, waar je ook studeert.

3. Verstelbare leeslamp

Het kan lastig kan zijn om je studie routine in te passen en dingen in je eigen tempo te doen. Dit wordt nog ingewikkelder wanneer je 's nachts wilt studeren terwijl je kamergenoot al in dromenland is. Met een verstelbare, klembare leeslamp kun je gemakkelijk je studieboeken lezen tijdens een late studie nachtsessie. Ideaal wanneer je net iets te veel genoten hebt van die laatste Kerstvakantie!

4. Slim notitieboek

Een slim notitieboek is een van de beste technologische hulpmiddelen voor studenten. Hiermee kun je met de hand geschreven notities maken die automatisch worden geüpload naar een digitale opslagruimte. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het kwijtraken van notitieboeken of het bewaren van stapels papier in je tas.

5. Slimme pen

Het is veel handiger om aantekeningen op je apparaat te maken dan op papier, maar snel typen kan een uitdaging zijn, vooral als je de docent probeert bij te houden. Met een slimme pen kun je direct notities maken op een tablet of aanraakscherm van een laptop. Hiermee profiteer je van de voordelen van handgeschreven notities terwijl alles digitaal wordt opgeslagen.

6. Een ruime harde schijf

Het kan lastig kan zijn om pdf's, e-books en presentaties te downloaden, vooral als je beperkte opslagruimte op je computer hebt. Een extra externe harde schijf is een onmisbaar hulpmiddel voor studenten. Het maakt het veel eenvoudiger om documenten online op te slaan en ze te openen wanneer je ze nodig hebt.

7. Extra beeldscherm

Een draagbaar laptop scherm maakt multitasken een fluitje van een cent. Het is bijvoorbeeld handig als je een online presentatie moet geven en tegelijkertijd de PowerPoint moet bekijken. Bovendien zijn ze ideaal voor online lessen of groepsvergaderingen. Je kunt videovergaderingen op het ene scherm bekijken en studiemateriaal op het andere.

Vergeet niet om uit te kijken naar Black Friday-promoties bij de elektronicawinkels zoals Krëfel, waar je misschien geweldige kortingen kunt scoren op deze handige studiehulpmiddelen.


Terug naar het overzicht


© belgieschoolvakanties.be / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter